About Us

Üzletfilozófiánk, specialitásunk

Sokat beszélünk napjainkban az egészséges életmódról főleg a húsfogyasztásról, de alig találunk olyan forgatókönyvet erre vonatkozóan, amit szívesen lapozgatnánk, adott esetekben pedig használhatnánk. Egyik alapvető kérdés: Együnk húst, vagy ne? Mennyit együnk? Hogyan, mivel és mikor együk?

Sokan újra és újra megpróbálkoznak lemondani a finom falatokról, aztán újra és újra kísértésbe esnek, majd sorolják az érveket mellett, és ellen. Az ősember is ette a húst és mégsem voltak koleszterinproblémái? Akkor hol a hiba?

Néhány használható jó tanács

Fogyasszunk napi egy adag húst, mert szükség van a proteinre.

Ne fogyasszunk vacsorára húsételeket.

Figyeljünk a társításra (zöldségekkel és gabonafélével fogyasszuk ).

Figyeljünk az elkészítési módra (ne süssük és szárítsuk sokáig. Főleg ne égjen feketére - ez esetben karcinogén anyagok keletkeznek amik rákkeltőek).

Használjunk olyan edényeket amiben hozzáadott zsiradék nélkül készíthetjük el kedvenc falatainkat (vagy kevés zsírt, esetleg olajat használjunk az elkészítéshez).

Tartsunk böjtnapokat (például az egyházi ünnepek előtti böjtnapok vagy a heti egy húsmentes nap ).

Igyunk napi két liter vizet.

Alaposan rágjunk meg minden falatot (az indiánok szerint legalább 32-szer ).

Cégünk többnyire őstermelőktől, beszállítóktól szerzi be az értékes árut. Megpróbálunk figyelni a vegyszermentességre, amennyire lehetséges a mai körülmények között. Természetesen teljesen nem lehet kiszűrni, de elmondhatjuk, hogy teszünk néhány lépést a cél érdekében.

Az étteremről

Tradicionális, magyaros ételeket kínálunk vendégeinknek, amelyek alapját az erdélyi ízvilág képezi.

Nem túl fűszeres, kevésbé zsíros ugyanakkor a „ma” emberének igényeit és lehetőségeit figyelembe véve, figyelünk az egészséges táplálkozásra.

Van egy régi mondás: „Ételed legyen orvosságod.” A jól összeválogatott ételek erőt adnak, jó hangulatra derítenek. Szánjunk időt az étkezéseinkre, így nemcsak az ízeket élvezhetjük, hanem a hangulatot is.

Nagyon fontos, hogy kapkodás nélkül, kellemes környezetben étkezzünk. „Egyen keveset (de jót), igyon több vizet, gyalogoljon, tartózkodjon minél többet friss levegőn, csak szükség szerint pihenjen, aludjon, utazzon és szeresse az életet. TILOS: Sötét gondolatokba elmerülni, a környezettel haragban élni, szidni a fiatalokat, félni az újtól, takarékoskodni az érzelmekkel, és gyászos színű ruhákat hordani.” (Dr. Török Szilveszter jó tanácsai az élethez).

Konyhafőnök

Közel 25 éve tevékenykedik a vendéglátásban szakácsként. Az erdőszentgyörgyi nagymama ízvilágával a tarsolyában indult el ezen a pályán. Jó nevű éttermet hagyva a háta mögött megvalósítja a saját irányvonalát.

Szívesen kísérletezget, ötvözve a tradicionális magyar, és a mai modern ízeket. Előszeretettel ajánlja vendégeinek az erdélyi konyha specialitásait, és a bélszínből készült különlegességeket.